Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

woensdag 5 mei 2021

Tromgeroffel ... De data van het festival zijn gekend!

2021 is ondertussen alweer enkele maanden oud, de zon verrast ons af en toe en de zomer komt met rasse schreden dichterbij! Wij bleven echter niet bij de pakken zitten. Achter de schermen werken we volop aan de volgende editie van het Holebifilmfestival!

En ja hoor, het belangrijkste is beslist!
Blokkeer 9 tot 26 november november 2021 gerust in je agenda! We verwennen je dan met het beste uit de LGBTQ+ filmwereld!
We zorgen opnieuw voor enkele premières, maar ook films die jullie zeker moeten gezien hebben uit 2019 en 2020!

Dit jaar is ook speciaal ... We doen dit namelijk al 20 jaar, films uitzoeken voor een trouw publiek dat steeds groter wordt. In 2001 stonden 12 films en 1 toneelvoorstelling op het programma in Leuven. Intussen staan er jaarlijks veel meer films op het programma in Leuven, en gaan we 'on tour' op heel wat locaties in Vlaanderen. Holebikort, onze internationale kortfilmwedstrijd, is erbij gekomen en er komen heel wat samenwerkingen tot stand, maar dat zijn verrassingen voor later! Benieuwd? Meer info in de volgende nieuwsbrieven!

En dit is dan ook een mooi moment om 20 jaar aan fantastische vrijwilligers, aan nieuwsgierige bezoekers, aan vrijgevige sponsors en creatieve filmmakers te bedanken!

Filmmakers ... Laat van je horen!

Wij zoeken geweldige films!

De prospectie is al even bezig en het screenen is volop van start gegaan.
Van thuis uit bekijken we welke films interessant zijn om dit jaar mee in ons aanbod op te nemen.

Ben je zelf filmmaker, heb je een eigen langspeelfilm rond een LGBTQ+ thema uitgebracht en wil je hem aanbieden voor de screening? Schrijf je film dan als de bliksem in via Holebifilmfestival !

Heb je een kortfilm met een LGBTQ+ thema? Sinds 1 april 2021 tot 30 juni 2021 kan je jouw kortfilm inzenden voor onze Holebikort Contest.
Meer informatie op Holebikort!

Nieuws uit de LGBTQ+ wereld

- Ben je benieuwd naar een leuke podcast over de verborgen hoekjes van de lesbische en queer cinema? Beluister dan zeker de POTCAST van Sara en Ditte via Potcast!

- Zoek je een bingewaardige serie? IT'S A SIN is een vijfdelige reeks over de jaren '80, homomannen en het vreselijke virus dat toen de kop opstak ...
Vanaf woensdag 5/5/2021 op canvas of de volledige reeks op VRTNU.

- OUTtv zit nu in het pakket van zowel Telenet, Proximus als Orange!
Regelmatig programmeert de zender fantastische films en docu's.

- Ook Netflix heeft enkele series, films en docu's met een Lgbtq+thema. Orange is the new black is dan ook de meest bekende Netflix -original . Momenteel is er ook de boeiende docu: DISCLOSURE

- Op 17 mei vieren we overal ter wereld IDAHOT! Waarom? Op 17 mei 1990 schrapte de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de holebi-en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
Wil je weten of jouw gemeente ook meeviert? Op Idahot vind je alle info terug.

TOT BINNENKORT!


Het Holebifestivalteam

© 2024 РHolebifilmfestival Рinfo@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes