Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

donderdag 21 oktober 2021

Wil je nu wat weten? Er valt weer heel wat te beleven, vergeet dus niet je plaats te reserveren!

Bezoek snel onze website www.holebifilmfestival.be om het programma van Holebifilmfestival 2021 te ontdekken!

Openingsavond

Dinsdag 9 november 2021 kunnen we eindelijk het startschot geven voor het 20e Holebifilmfestival. De opening vindt plaats in de Minnepoort te Leuven.

Traditiegetrouw kiest het aanwezige publiek de winnaar van de kortfilmwedstrijd Holebikort. Ook dit jaar mag het publiek uit de shortlist van de jury een winnaar kiezen. Deze shortlist stellen we alvast graag aan jou voor:

Maar… naast de hoofdprijs reiken we nog twee andere awards uit.

De eerste, de Bravery Award, reiken we uit aan een kortfilm die blijk geeft van grote moed: een moeilijk thema, de manier waarop die gemaakt is of zelfs een vijandig politiek klimaat. Kortom, een uitdagende kortfilm.

De tweede nieuwe award die we uitreiken is de Thema Award. Dit jaar kozen we voor het thema 'trans'. Trans personen worden nog steeds niet overal aanvaard, een thema dat ook in veel kortfilms aan bod komt. Als Holebifilmfestival willen we er zijn voor iedereen, maar dit jaar nog net iets meer voor transpersonen.

Presentatie & Reservatie

De presentatie van de openingsavond ligt in handen van niemand minder dan VRT-nieuwsanker Xavier Taveirne. Hij leidt de hele avond in goede banen en wordt daarin bijgestaan door onze nieuwe juryvoorzitter Joke Devynck.
Naast juryvoorzitter is zij vanaf dit jaar ook meter van het Holebifilmfestival.

Net als andere jaren wordt de openingsavond in stijl afgesloten met een receptie in de foyer van De Minnepoort.
De toegang is gratis, maar reserveren voor de openingsavond op dinsdag 9 november is noodzakelijk via : www.holebifilmfestival.be/reserveren/v880.

Wees welkom, nodig je vrienden uit, en geniet!

Om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen, werken we met het Covid Safe Ticket. Je moet een geldig COVID-certificaat kunnen voorleggen.

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes