Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

vrijdag 12 november 2021

Heet van de Naald !!! Kom uit je kot voor ons Holebifilmfestival !!!

Ga voor je filmkeuze naar :

https://www.holebifilmfestival.be/selectie/

HOOGTEPUNTEN !!!

Breaking Fast

vrijdag 19 nov 2021 - Leuven - Kinepolis (Zaal 5) : 20:00u.

Mo, een moslim uit Los Angeles, krabbelt moeizaam overeind na een moeilijke liefdesbreuk. Op de eerste dag van de ramadam leert hij Kal, een Amerikaanse acteur, kennen. Beide mannen blijven elkaar ontmoeten tijdens de nachtelijke iftars. Met vallen en opstaan leren de twee elkaar en elkaars wereld beter kennen en begrijpen.

Zonder moeilijke kwesties uit de weg te gaan toont "Breaking Fast" wat nodig is om iemand graag te zien en te accepteren.

Filmfiche
Regie: Mike Mussalla
Cast: Haaz Sleiman, Michael Cassidy
Drama: VS - 2020 - 92 minuten
Taal: Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

Cicada

zaterdag 20 nov 2021 - Leuven - Kinepolis (Zaal 5) - 20:00u

Ben, een jonge biseksuele man, beleeft een chaotische zomer. Vluchtige seksuele contacten vullen tijdelijk de leegte. Dan ontmoet hij Sam, een zwarte man die met zijn eigen trauma's worstelt. De twee beleven een intense zomerromance. Maar Vroeg of laat zullen ze hun verleden onder ogen moeten zien. Naarmate ze dichter naar elkaar toe groeien, beseffen ze dat ze elk hun trauma's moeten verwerken om de relatie te overleven.

Deze Amerikaanse dramafilm is een intiem en openhartig verhaal over homoliefde. "Cicada" is ook het filmdebuut van schrijver-regisseur Matthew Fifer, die zelf de hoofdrol voor zijn rekening neemt.

Regie: Matthew Fifer
Cast: Matthew Fifer, Sheldon D. Brown en Sandra Bauleo
Drama: VS - 2020

Love, Simon

donderdag 18 nov 2021 - Diestsestraat 253, Leuven - Kringwinkel Vites - Boutique Chique - 20:00u - GRATIS TOEGANG.

Simon Spier (Nick Robinson) is een Amerikaanse tiener die nog met zijn geaardheid worstelt. Maar zijn geheim is niet veilig: zijn vrienden, zijn familie en zelfs een chanteur zijn de waarheid op het spoor. Angstvallig probeert hij zijn geaardheid op school geheim te houden. Daarnaast wordt hij online verliefd. Maar op wie? Is het misschien een klasgenoot?

"Love, Simon" is een Amerikaanse romantische komedie, geregisseerd door Greg Berlanti en geschreven door Isaac Aptaker en Elizabeth Berger. De film is gebaseerd op het boek "Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld" ("Simon vs. the Homo Sapiens Agenda") van Becky Albertalli.

Regie: Greg Berlanti
Cast: Nick Robinson, Jennifer Garner en Josh Duhamel
Romantisch drama: VS - 2018 - 110 minuten
Taal: Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

Call Me by Your Name

woensdag 17 november - 20:30
Cultuurcentrum - De Warandepoort
Markt 7, 3080 Tervuren

De 24-jarige onderzoeksassistent Oliver trekt naar de Italiaanse Rivièra om er professor Perlman bij te staan. De zeventienjarige zoon van Perlman, Elio, is eerst niet zo gelukkig met de komst van Oliver, maar raakt toch gefascineerd door de zelfzekere Amerikaan. De twee brengen steeds meer tijd samen door en belanden in een plagerige liefdesdans.

Dit meesterlijke coming-of-ageverhaal is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van de Amerikaans-Egyptische schrijver André Aciman. De regisseur Luca Guadagnino kennen we nog van onder meer "A Bigger Splash" (met Matthias Schoenaerts) en "Io sono l’amore". Dit sprankelende, intieme en eerlijke liefdesverhaal werd in 2018 bekroond met een Oscar. Een film om verliefd op te worden.

Regie: Luca Guadagnino
Cast: Armie Hammer, Timothée Chalamet en Michael Stuhlbarg
Romantisch drama: Italië, Frankrijk - 2017 - 132 minuten
Taal: Engels, Italiaans gesproken - Nederlandse ondertitels

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes