Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Nieuwsbrief

zondag 21 november 2021

Cinema Zed

In de brochure stond er bij sommige films dat ze Nederlandstalig ondertiteld waren maar door een spijtig misverstand waren ze niet of Engelstalig ondertiteld.

Hiervoor onze oprechte verontschuldigingen.

We doen al het mogelijke om dit in de toekomst te vermijden.

Tu me manques

Vrijdag 26 november 2021 - Leuven - Kinepolis (Zaal 5) - 20:00 - 9 € / 8 €

De conservatieve Jorge heeft na het overlijden van zijn zoon Gabriel per toeval een video-call met Sebastian, de vriend van Gabriel. Jorge wil meer weten over het leven dat zijn zoon leidde en start een zoektocht.

"Tu me manques" ("I miss you") blinkt uit door de prachtprestaties van de hoofdrolspelers. De film werd terecht meermaals genomineerd op verschillende festivals en won zelfs twee keer. De sublieme versie van "Dance Me to the End of Love" van Leonard Cohen is een extra reden om deze film te noteren in je agenda. Een aanrader.

Regie: Rodrigo Bellott
Cast: Reyes Antelo, Fernando Barbosa en Erwin Berzain
Drama: Bolivië - 2019 - 105 minuten
Taal: Spaans gesproken - Nederlandse ondertitels

Moffie

maandag 22 november 2021 in samenwerking met het Afrikafilmfestival.
Leuven - Cinema ZED-Vesalius 17:00
9.5 € / 8 € / 7 €

woensdag 24 november 2021
Koersel-Beringen - TheRoxyTheatre 20:00
8.3 €

Zuid-Afrika, 1981. Twee blanke jongens groeien tijdens hun verplichte militaire dienst naar elkaar toe. Homoseksualiteit werd aanzien als een misdaad: tijdens het apartheidsregime waren homo's tweederangsburgers, net als de zwarte bevolking. Als "moffie", een scheldwoord voor mannelijke homoseksuelen, bleef je maar beter onzichtbaar om vernederingen en mishandelingen te voorkomen. Zullen de twee jongens weten te overleven in het brutale militaire regime?

Oliver Hermanus schreef en regisseerde dit Zuid-Afrikaans-Britse oorlogsdrama, gebaseerd op het autobiografische boek van André Carl van der Merwe. De film kaapte op het Dublin International Film Festival 2020 de award voor beste film weg. Ook bij andere filmfestivals werd de film verscheidene malen genomineerd.

Regie: Oliver Hermanus
Cast: Kai Luke Brummer, Barbara-Marié Immelman en Michael Kirch
Romantisch drama: Zuid-Afrika, VK - 2019 - 104 minuten
Taal: Afrikaans, Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

Maurice

di 23 november 2021
Leuven - Cinema ZED-Vesalius - 20:00
9.5 € / 8 € / 7 €

FILMKLASSIEKER

Maurice (James Wilby) groeit op in het edwardiaanse Engeland en worstelt met zijn geaardheid. In Cambridge raakt hij bevriend met Clive (Hugh Grant). De jongens beleven een geheime platonische relatie. Maar voor Maurice is dat niet genoeg.

Deze klassieker met een holebithema gold 30 jaar geleden als een ophefmakende en baanbrekende film. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van E.M. Forster die het schreef in 1913. In "Maurice" beschreef hij grotendeels zijn eigen studententijd en zijn ontluikende homoseksualiteit. Hiervoor openlijk uitkomen betekende in die jaren sociale zelfmoord en was bovendien strafbaar.

Op het Filmfestival van Venetië won de film de Zilveren Leeuw.

Avant-première van de digitaal geremasterde klassieker.

Regie: James Ivory
Cast: James Wilby, Rupert Graves en Hugh Grant
Drama: VK - 1987 - 140 minuten
Taal: Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

Tove

woensdag 24 November 2021
Leuven - Cinema ZED-Vesalius - 19:30
9.5 € / 8 € / 7 €

dinsdag 30 november 2021
Tienen - CC De Kruisboog (Theaterzaal) - 20:15
4 € / 3 €

Tove Jansson (1914-2001) is bekend van haar kinderboeken - en later ook films - over de Moomins, een familie lieve trollen die allerlei avonturen beleven en kattenkwaad uithalen. Deze biopic voert ons naar haar jeugd in Helsinki tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toves vader, een beeldhouwer, vindt het werk van zijn dochter maar niks. Tove Jansson (Alma Pöysti) zoekt de liefde en erkenning die ze thuis niet krijgt dan maar elders, bij mannen, maar ook bij vrouwen. Het loopt uit op een getouwtrek tussen de de politieke filosoof Atos Wirtanen (Shanti Roney) en de getrouwde toneeldirectrice Vivica Bandler (Krista Kosonen). Soms vindt Tove passie, soms troost. Vindt ze ook de liefde?

Regie: Zaida Bergroth
Cast: Alma Pöysti, Krista Kosonen en Shanti Roney
Drama: Finland, Zweden - 2020 - 100 minuten
Taal: Zweeds gesproken - Engelse ondertitels

Oesters voor beginners

woensdag 24 november en woensdag 1 december 2021

TONEEL !!!
Sam en Joris delen een appartement. Sam is hetero, Joris homo, en allebei zijn ze hevige OHL-supporters. Misschien wint hun ploeg straks zelfs de Jupiler Pro League! Maar er staan Sam nog grote veranderingen te wachten. Want er is ook nog Marisa, het lief van Sam. Wordt hun verhaal een sprookje met happy end? Of gooit Linda, Marisa’s listige moeder, roet in het eten? En wat hebben oesters daarmee te maken?

Na “Grenzeloos” en “Vaar wel, bomma!” is Spot On terug met “Oesters voor beginners”, een Vlaamse versie van “Consider the Oyster” van David MacGregor. Deze hartverwarmende komedie dolt met de genderstereotypen en stelt ook de eeuwige vraag: wat betekent 'houden van'?

Huiskamertoneel met diner.

In samenwerking met Spot On vzw biedt Feestzaal De Jacht Heverlee op woensdag 24 november en woensdag 1 december een feestelijk diner van chef Steppe aan! Tussen de gangen van het diner door brengt Spot On de komedie "Oesters voor Beginners" in de warme gezelligheid van de feestzaal.

www.spotontoneel.be

Covid Safe Ticket+

Het Covid Safe Ticket is een bewijs van volledige vaccinatie, van een recente negatieve PCR-test of van een herstelcertificaat. Het Ticket geeft toegang geeft tot bijvoorbeeld evenementen en de horeca.
Het Overlegcomité beslist dat op plaatsen en evenementen waar het Covid Safe Ticket van toepassing is, ook het mondmasker verplicht wordt. Dus Covid Safe Ticket + mondmasker.
Het Covid Safe Ticket + mondmasker wordt verplicht voor cinema's.

© 2024 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes