Opgelet, dit is de website van de editie van vorig jaar. De website van dit jaar vind je op www.holebifilmfestival.be.

Moffie

Zuid-Afrika, 1981. Twee blanke jongens groeien tijdens hun verplichte militaire dienst naar elkaar toe. Homoseksualiteit werd aanzien als een misdaad: tijdens het apartheidsregime waren homo's tweederangsburgers, net als de zwarte bevolking. Als "moffie", een scheldwoord voor mannelijke homoseksuelen, bleef je maar beter onzichtbaar om vernederingen en mishandelingen te voorkomen. Zullen de twee jongens weten te overleven in het brutale militaire regime?

Oliver Hermanus schreef en regisseerde dit Zuid-Afrikaans-Britse oorlogsdrama, gebaseerd op het autobiografische boek van André Carl van der Merwe. De film kaapte op het Dublin International Film Festival 2020 de award voor beste film weg. Ook bij andere filmfestivals werd de film verscheidene malen genomineerd.

Evaluatie: 3.79 (goed .. zeer goed)alle evaluaties

Filmfiche

Regie: Oliver Hermanus
Cast: Kai Luke Brummer, Barbara-Marié Immelman en Michael Kirch
Romantisch drama: Zuid-Afrika, VK - 2019 - 104 minuten
Taal: Afrikaans, Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

Deze film wordt in Leuven voorafgegaan door een kortfilm:

The Act

Het is 1965, de vooravond van decriminalisering van mannelijke homoseksualiteit in Het Verenigd Koninkrijk. Matthews, een jonge homoman in strijd met de wereld en zijn eigen seksualiteit, ontdekt liefde, seks en een familie in de zijstraatjes en ondergrondse bars van Soho.

Regie: Thomas Hescott
Verenigd Koninkrijk - 2020 - 17 minuten

© 2023 – Holebifilmfestival – info@holebifilmfestival.beprivacy verklaring

Ontworpen door Ivan Daes